Läkemedelsverkat förbjuder Gunry avsminkningsservetter

Läkemedelsverket förbjuder tre sorter av företaget Gunry's avsminkningsservetter då det framkommit att de innehåller konserveringsmedel som är känt för att ge upphov till kontaktallergi,men som inte finns deklarerat på förpackningen.

Nedan kan ni läsa Läkemedelsverkets text.

"Läkemedelsverket förbjuder företaget AB Gunry att sälja och leverera avsminkningsservetterna Gunry Aloe Vera avsminkningsservett, Gunry Avsminkningsservetter och Gunry Cleansing Wipes. Anledningen till försäljningsförbudet är att de innehåller två konserveringsmedel som inte är deklarerade på förpackningen. Dessa två konserveringsmedel är kända för att orsaka kontaktallergi och kan ge besvär hos personer som är allergiska mot dessa ämnen.

Läkemedelsverkets laboratorium har låtit analysera de tre produkterna och hittat två konserveringsmedel som är kända för att orsaka kontaktallergi. Därför har myndigheten beslutat att förbjuda försäljningen av produkterna så att inte fler konsumenter drabbas av oönskade effekter. Det handlar om tre olika avsminkningsservetter som innehåller methylchloroisothiazolinone (MCI) och methylisothiazolinone (MI), två konserveringsmedel som är kända för att orsaka kontaktallergi och som inte är deklarerade på förpackningarna."


 

Kommentarer :

#1: Ellet

Förjävligt alltså. Man kan inte ens läsa på innehållsförteckningarna liksom.

Svar: Ja verkligen! Man tror ju att man ska kunna lita på innehållsförteckningar iom alla stränga EU-lagar, men inte :( Hoppas som kontrollerar fler produkter. För finns det en som fifflar finns det säkert fler :(
Beauty by M- Michaela Norlin

skriven
#2: Lisa

Min reaktion på detta är skevt.. Jag använder mig av dessa, pga att det varit så billigt.. Har länge tänkt byta men vet inte till vad och jag vill ännu mer byta efter att jag läst detta.

Du har inte tips på bra (och inte alldeles för dyr) avsminknings produkt?

skriven

Kommentera inlägget här :