Sola smart

Vi alla tycker väl om att ligga på stranden och lapa sol?
Själv är jag sjukt slarvig med solskyddsfaktor. Men i sommar ska jag bättra mig!
Man KAN faktiskt få en snygg bränna även med solskydd.
Här får ni några tips att ta vara på i sommarsolen.
Sola smart!

Bort med lurvet

A och O innan kläderna faller är att ta bort lurvet på benen. Välj mellan en bra hyvel, rakapparat, vax eller hårborttagningskräm. Raka gärna benen någon dag innan du ger dig på peelingen eftersom huden kan vara lite känslig.

 

Peela med cirklar

Välj en skrubb med mellanstora korn för kroppen och ett mer finkornigt ”puder” för ansikte och dekolletage.Tänk på att inte ta för mycket skrubbkräm, att alltid massera på fuktig hud och att arbeta in mot hjärtat i cirklande rörelser.

 

Fukta huden

Torr hud är inte särskilt snyggt. En välsmord dito däremot, ser riktigt aptitlig ut. Smörj in dig med en fuktgivande hudkräm direkt efter duschen – är du riktigt blek – fuska fram en bränna gradvis med en hudkräm som samtidigt ger gradvis färg, vilket är lite enklare att få snyggt än en vanlig brun-utansolkräm.

Solkräm – ett måste

Välj solskyddsfaktor efter din hudtyp och börja alltid med en hög. Smörj in hela kroppen rikligt och upprepa en gång i timmen.

Smörj rätt

De flesta gör faktiskt fel. En solkräm ska inte gnidas in i huden tills den inte syns. Du ska slösa med den i stället. Lägg på rikligt och strunta i om du ser ut att ha doppat ansiktet i en mjölpåse. Du kommer vara tacksam senare. Glöm inte att smörja flera gånger per dag!

Aja baja!

Det går INTE att förbereda huden för solen i solarium. Däremot ökar du risken för cancer med 55 procent om du solar solarium mer än en gång i månaden, enligt studier vid Yale School of Medicine.

Skydda barnen!

Om man bränner sig bara fem gånger i unga år dubblas risken att utveckla hudcancer senare i livet enligt en rapport i den ansedda tidskriften British Journal of Dermatology.

Vitaminsmart

Bränner du dig kan du testa att smörja in dig med en kräm som innehåller C-vitamin eftersom det minskar rodnader och återfuktar.

Molniga dagar …

Hoppa inte över solskyddet bara för att himlen är täckt med moln. Solen tar då också.

Solpuffiga ögon

Testa det gamla knepet att skära tunna, kylskåpskalla gurkskivor och lägg på ögonen i några minuter.

Testa också att lägga dig på sängen och låta huvudet hänga ner över sängkanten. Blunda och ligg så en stund så sjunker puffigheten tillbaka.

Snabba på i duschen

Klor, sol och salta bad torkar ut huden. Duscha alltid efter poolbadet och havsdoppet, men gör det snabbt så blir du inte lika torr. Skrubba inte för hårt med tvålen! Välj hellre tvättolja och mild ansiktsrengöring.

Undvik alkohol

Sommardrinken kan vara okej, men undvik rengöring som är alkoholbaserad, det kan ta bort en del av hudens naturliga skyddsbarriär.

 

Såhär ska man alltså inte använda solskyddsfaktor ;)

Kommentarer :

#1: lindshe-svart bälte i shopping!-

åhh men va sött skrivet av dig! :)

Vart har du tatueringar/piercingar någonstans?..



jo, det ska vara skrivstilstext, typ 5-7 bokstäver, svart bara.. :D kan inte gå på såååå mkt :D

du får lätt skicka bild och visa din sen! ;D

skriven

Kommentera inlägget här :