Gina tricot- Sea bug + jämförelse Beetle green

I helgen har jag haft swatchfest för att försöka komma ikapp med otestade lack samt att försöka få upp lite nagelinlägg oftare här på bloggen. I fredags fick jag för första gången på flera månader ett riktigt lacksug och gick in till stan för att kika vad som fanns. Inne på Gina Tricot kunde jag inte motstå Sea bug som såg ut att vara en dupe till Isadoras Beetle green. Ett av mina favvolack. Så Sea bug och två andra fick följa med hem. Nästan direkt jag kom hem jämförde jag lacken. Resultatet ser ni längt ner, men först kikar vi på Sea bug.

Mörkt grönt skimmerlack med ett fantastiskt djup som nästan är ett one coater. Men två lager behövs för att få det jämnt täckande över hela nageln. Jag tycker att det torkade segt,men det tycker jag å andra sidan alltid när jag inte använder Seche Vite, så jag är inte riktigt att lita på när det gäller den punkten. Formulan tycker jag är helt normal och det är lätt att lacka med. Ginas penslar är inte mina favoriter, men helt okej!


Och hur lika är Sea bug och Beetle green? Jag skulle helt klart kalla dom dupes. SB har en aning tunnare formula än BG. Men färgmässigt är det ingen skillnad. Inte heller på slutfinishen. På bilden nedan hade jag svårt att urskilja vilket som var vilket,men som tur var så hade jag skrivit upp det när jag lackade. När jag studerat bilden noga kan jag se lite lite mer skimmer i SB än i BG. Detta är inget jag la märke till i verkligheten så möjligheten finns att det beror på hur blixten slog. Beetle green är ett av mina favoritlack, dock är min flaska snart slut och det finns inte att köpa längre. Jag kommer köpa på mig några flaskor SB för att slippa vara utan. Dock kommer jag hälla över i Isadora-flaskan då jag föredrar den borsten. Isadora kostar 69:-/6 ml och Gina tricot 39:-/10 ml. Så det som skiljer dessa lack mest åt är priset! 

Kommentarer :

#1: Lackert

Hade tänkt köpa sea bug men nu när jag ser hur likt beetle green det är så känns det inte så nödvändigt. Klarar mej nog med beetle green som jag redan har då :)

Svar: Har man båda är det absolut inte nödvändigt! Om man inte som jag då vill ha flera flaskor BG men inte köpte på mig när det fanns ;) Blue Bug från GT är ett annat helt fantastiskt fint lack!! :)
Beauty by M- Michaela Norlin

skriven
#2: Lacky Corner

Lika men inte dupes! Tack för en bra jämförelse.

skriven

Kommentera inlägget här :